Форма входу

Категорії розділу

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Наша кнопка

Мы будем вам признательны, если вы разместите нашу кнопку у себя на сайте. Если вы хотите обменяться с нами баннерами, пишите в гостевую книгу:

АРМ врача


Наше опитування

Какими мед программами Вы пользуетесь?
Всього відповідей: 30

Міні-чат

Друзі сайту

  • Медичні файли
  • Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Кто на сайті

    Повідомлення про оновлення Підписка

    Підписка


    Щоб отримувати повідомлення о новинах в нашій компанії и на сайті, заповніть форму, що нижче
    Підписка
    Ваш e-mail: *
    Ваше ім"я: *
    Подписчиков:

    Годинник

    Випадкове фото

    [APM пологового відділення]
    [APM пологового відділення]
    [APM пологового відділення]
    [APM пологового відділення]
    [APM пологового відділення]
    [APM пологового відділення]
    [APM пологового відділення]

    Сайту

    Погода

    Киев
    Праздники Украины

    Реклама

    Весь интернет в одном каталоге! Каталог проверенных ресурсов! Весь интернет в одном каталоге! Топ 100 медицинских сайтов
    Здесь может быть ваша реклама!
    Besucherzahler date single beautiful Russian Brides
    счетчик посещений

    Рейтинг@Mail.ru

    CY-PR.com

    PR-CY.ru

    Анализ сайта

    Головна » 2011 » Вересень » 21 » До кінця року до телемедичної мережі буде підключено більше десяти медичних закладів
    14:34
    До кінця року до телемедичної мережі буде підключено більше десяти медичних закладів
    "Об'єднуючи можливості держави і приватних структур, ми прискорюємо наближення якісної високоспеціалізованої медичної допомоги до пацієнтів з віддалених населених пунктів України", - про це сказав Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо подальшої розбудови національної телемедичної мережі. Меморандум передбачає об'єднання існуючих ініціатив в сфері телемедицини з боку Міністерства охорони здоров'я України, Національної академії медичних наук України, компанії "МТС Україна", Благодійного фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" та енергетичної компанії ДТЕК.
    Олександр Аніщенко зазначив, що перші реальні кроки на шляху активного впровадження телемедицини в практичну охорону здоров'я були зроблені ще у 2009 році, коли під егідою ООН був підписаний Меморандум між МОЗ України та компанією МТС. В рамках цієї угоди було розпочато серйозну роботу з розробки проекту в пілотних регіонах - Києві, Донецьку і Ужгороді. Міністерство, зі свого боку, підготувало та видало наказ про розвиток телемедицини, яким визначило основні вимоги до впровадження телемедицини в медичних закладах. - додав Міністр.
    "Дякуючи нашим партнерам до початку поточного року до створюваної національної телемедичної мережі вже були підключені шість закладів в Києві, Львові, Донецьку, Ужгороді та Сімферополі", - зазначив Міністр. Він повідомив, що вже отримані позитивні результати роботи телемедичної мережі дозволили долучити до проекту нових партнерів, а саме - Благодійний фонд "Розвиток України" і компанію "ДТЕК".
    Кожен з них активно включився в роботу і на сьогоднішній день вже напрацьовані плани щодо підключення до національної телемедичної мережі вже до кінця поточного більше десяти медичних закладів, в тому числі і в трьох інститутах НАМН України та МОЗ.
    "Як Фонд "Розвиток України", так і ДТЕК мають багатий досвід реалізації соціальних проектів і, без сумнівно, вони готові зробити вагомий внесок у розвиток національної телемедичної мережі", - підкреслив Олександр Аніщенко. Міністр також подякував голові Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяні Бахтеєвій та президенту НАМН України Андрію Сердюку за підтримку даного проекту.
    Впровадження телемедицини є фактично першим реальним кроком на шляху створення інфраструктури медичних установ, що використовують телекомунікаційні технології для надання своєчасної та якісної медичної допомоги для жителів усіх регіонів України.
    З іншого боку, це створення реальних можливостей для спілкування медиків з будь-якого регіону між собою прямо з робочого місця з метою консультування пацієнтів, передачі діагностичних даних, проведення консиліумів лікарів.

    В Міністерстві охорони здоров’я України відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо подальшої розбудови національної телемедичної мережі, передає кореспондент УНН.

    Меморандум передбачає об’єднання існуючих ініціатив у сфері телемедицини з боку МОЗ, Національної академії медичних наук, компанії "МТС Україна", благодійного фонду Р.Ахметова "Розвиток України" та енергетичної компанії "ДТЕК".

    Метою такої співпраці є підвищення доступності високоспецалізованої медичної допомоги для жителів обласних центрів і мешканців віддалених населених пунктів України за допомогою телекомунікаційних технологій.

    Для створення телемедичної мережі будується дротова мережа, за допомогою якої буде надаватися послуга передачі даних. У рамках проекту медичні установи забезпечуються необхідним устаткуванням для організації відеоконференцзв’язку спеціальним програмним забезпеченням для передачі медичних даних комп’ютерною технікою. Канали мережі будуть надійно захищені від несанкціонованого редагування, друку та видалення.

    В даний момент створена мережа вже використовується для проведення регулярних медичних консультацій та віддаленої участі медиків у конференціях. Розробляється рішення, яке дозволить за допомогою особливої технології приєднати до телемедичної мережі фельдшерсько-акушерські пункти розташовані в сільській місцевості.

    До кінця 2011 року до телемедичної мережі планується залучити 9 лікувальних установ обласного та міського рівня Києва, Львова, Донецька, Рівного та Івано-Франківської області.
    Прес-служба МОЗ України

    Категорія: Новини | Переглядів: 1155 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Вверх